Mål med undervisningen

Mål med undervisningen

- Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap - Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material

- Undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder - Analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktioner.


tisdag 30 april 2013

Konsthistoria åk 6

Vi går tillsammans igenom Edvard Munchs skriet och blandar den stilen med Andy Warhols popkonst-stil.

Uppgift: Gör om skriet till något nytt Välj en miljö som du kan tänka vidare kring, varför står skriet just där? Vad tänker man när man tittar på bilden?
Material: Kartong som du grundmålar i akryl. Använd en stark och klar färg. Måla sedan in skriet och en plats där han befinner sig eller gör om hans ansikte till en ny person och gör en ”Warhol” Måla skriet i ena sidan av färgcirkeln och bakgrunden i komplementfärgerna.
Redovisning: bilderna sätts upp i en utställning i korridoren och en kort muntlig presentation av bilden. 



Centralt innehåll Bildanalys Konst-, dokumentärbilder och arkitektoniska verk från olika tider och kulturer, hur de är utformade och vilka budskap de förmedla
Kunskapskrav: föra resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar